Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Εργασία μαθητών στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (2010-2011). "Για ένα παιδί που κοιμάται" . Τάξη Β΄Γυμνασίου. Aπό τους μαθητές: Κεραμάρη Παναγιώτη, Κοσατζή Γιάννη, Βλάχα Χρήστο, Ζήκο Ευάγγελο, Αλεανίδη Οδυσσέα


3 σχόλια:

  1. Ωραία εργασία παιδιά. Η Αλήθεια είναι πως πολλοί έχουμε αναρωτηθεί τι κρύβεται πίσω από αυτά τα παιδιά και καταλήξαμε από ένα (?) σε ένα άλλο (?). Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την εργασία, παιδιά, πραγματικά αξιόλογη και ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παιδιά των φαναριών αποτελούν ένα κοινωνικό φαινόμενο. Οι αρμόδιοι κάθε κοινωνίας αλλά και η πολιτεία γενικότερα επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο αυτό. Είναι ντροπή στην "σύγχρονη και πολιτισμένη" κοινωνία που ζούμε, να συναντάμε παιδιά που κακοποιούνται ψυχικά και σωματικά. Είναι παράνομη η παιδική εργασία. Τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και την καλή ποιότητα ζωής. Αντί λοιπόν να προβληματιζόμαστε αν πρέπει να δώσουμε χρήματα στα παιδιά των φαναριών ή όχι, πιστεύω πως υποχρέωση όλων είναι, να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι ενήλικες που τα εκμεταλλεύονται, προκειμένου να μην υπάρχουν πουθενά τόσο ταλαιπωρημένα παιδιά και να μην χρειάζεται να ψάχνουμε απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήματα, γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή